Nieuws uit Brugge

Brugge
Brugge

Nieuws uit Brugge

17 uur tijd om WK-dorp op te bouwen, voluit te feesten en… alles weer af te breken

18/06/18 05:25 - Maandag beginnen niet alleen de Rode Duivels, maar ook de organisatoren van het Brugse fandorp aan hun WK. De missie: in 17 uur het dorp opbouwen, 10.000 supporters bedienen en dan weer opkramen. “Tegen 23 uur moet het laatste bekertje weg zijn.”

Omgezaagde boom komt op wagen terecht

18/06/18 02:57 - Er zijn de afgelopen dagen heel wat bomen gerooid in het Acaciapark langs de Hogeweg in Sint-Andries. Maar dat bleek niet zonder gevaar te zijn. Een buurtbewoner filmde hoe een boom tijdens de snoeiwerken over de omheining viel en op een geparkeerde wagen terechtkomt.

Boottochtje op de Brugse Reien kost vanaf 2019 2 euro meer

16/06/18 06:00 - Vanaf 2019 kost een boottochtje op de Reien 2 euro meer. De bootjesmannen vragen al jaren om een verhoging, maar kregen die pas nadat ze instemden om elektrisch te gaan varen. Prijs voor één bootje: 185.000 euro. “Daar gaat onze winst.”

Geen speelplein gepland? Dan ook geen verkaveling

16/06/18 06:00 - Een projectontwikkelaar heeft naast een verkavelingsvergunning voor 22 woningen in Male bij Brugge gegrepen. De deputatie vernietigde de vergunning, met een opmerkelijk argument: het gebrek aan speelruimte.

Eddy weigerde een mindervalide man te bedienen op zijn terras. Nu wordt hij met de dood bedreigd

16/06/18 05:57 - De zaakvoerder van een taverne in Zeebrugge kreeg een doodsbedreiging in de bus. Die kwam er nadat hij in april weigerde om een mindervalide man op zijn terras te bedienen. De zaakvoerder ging bij de politie klacht tegen onbekenden indienen.

Eddy weigerde een mindervalide man te bedienen op zijn terras. Nu krijgt hij doodsbedreigingen in de bus

16/06/18 05:57 - De zaakvoerder van een taverne in Zeebrugge kreeg een doodsbedreiging in de bus. Die kwam er nadat hij in april weigerde om een mindervalide man op zijn terras te bedienen. De zaakvoerder ging bij de politie klacht tegen onbekenden indienen.

Cipier en vakbondsleider Luc Neirynck schrijft boek

16/06/18 02:57 - Cipier en vakbondsleider Luc Neirynck schreef over de belevenissen tijdens zijn 35-jarige carrière een boekje van 109 bladzijden. Eerst werkte hij als cipier in de gevangenis en later werd hij een bekende vakbondsleider bij ACV Openbare Diensten. De opbrengst van het boekje gaat via ngo Memisa naar ziekenhuis in Popokabaka, partnerziekenhuis van AZ-Sint Lucas ziekenhuis. Het is te koop bij de auteur.

Yogadag in stadsparken

16/06/18 02:57 - Op 21 juni, de langste dag van het jaar, worden vanaf 19.30 uur in vijf Brugse stadsparken gratis yogasessies aangeboden. Enkele ervaren yogalesgevers zullen in samenwerking met de stad er een uur lange happening van maken. Het is naar aanleiding van de Yogadag dat het evenement voor het eerst georganiseerd wordt in stadsparken Minnewater, Astrid- Albert- en Sebrechts-park.

De zomerbar der zomerbars opent de deuren met nieuwe indeling

16/06/18 02:57 - Het is weer de tijd van het jaar waarin de zomerbars als paddenstoelen uit de grond schieten. De zekerheid op dat vlak in Brugge opende donderdagavond opnieuw de deuren: The Night. “We zijn klaar voor een mooie zomer”, zeggen de uitbaters.

“Het is moeilijk te voorspellen waar schifting zal gebeuren”

16/06/18 02:55 - Kevin Deltombe staat op scherp voor de tweede editie van de Elfstedenronde morgen in Brugge. “Een thuiskoers is altijd speciaal. Ik wil goed presteren, maar deze race valt moeilijk te lezen.”

Zelf nieuws uit Brugge?
Twitter nieuws over BruggeBrugge Brugge

Brugge

„ Op woonplaatsen.be vindt u alle informatie over uw gemeente. Ook over Brugge! “

Woonplaatsen.be

Voordelen van Woonplaatsen.be
  • Ontvang vrijblijvend prijzen en offertes.
  • Lokale aanbieders gespecialiseerd in hun vak
  • Sluit de beste regionale deals in enkele kliks.
  • 100% gratis en geheel vrijblijvend te gebruiken