Nieuws uit Brugge

Brugge
Brugge

Nieuws uit Brugge

Theatergroep ‘met beperking’ bekroond: “Acteren heeft mijn leven veranderd”

16/01/18 06:00 - Ann Vanneste streek gisteren in het Brugse stadhuis de jaarlijkse inclusieprijs op ter ere van haar werk met vzw Speling. “Een leuke erkenning, maar we moeten voortdurend opboksen tegen vooroordelen.”

Protest tegen nieuwe randparking neemt toe: “Het is hier nu al zo druk”

16/01/18 06:00 - Er zijn meer honderd redenen om géén randparking aan te leggen nabij de Katelijnebrug. Dat zegt een actiegroep die tegen de plannen van de stad is en komende zondag actie zal voeren. “Het zal minder erg zijn dan ze verwachten”, zegt het stadsbestuur.

Trucker in tranen voor rechter na dodelijk ongeval: “Ik heb alles gedaan om haar te redden”

16/01/18 05:27 - De 29-jarige trucker die in februari vorig jaar het ongeval veroorzaakte waarbij de moeder van de Brugse schepen Martine Matthys om het leven kwam, is maandag in tranen uitgebarsten voor de rechter. “Ik heb nog alles op alles gezet om haar te redden, maar het was te laat.”

Woning schilderen? Hier kan je terecht bij… de brandweer (maar wel in ’t zwart)

16/01/18 05:26 - De BBI voert een onderzoek naar zwartwerk bij de Brugse brandweermannen. Die zouden niet enkel op een ladder klimmen als het brand, maar ook om schilderwerken uit te voeren. “Wat men buiten de werkuren doet, is voor eigen rekening.”

Vrijspraak voor verzuim bij fatale overdosis GHB

16/01/18 01:57 - Twee Bruggelingen zijn vrijgesproken voor schuldig verzuim bij de fatale overdosis van een 24-jarige man. Op 9 mei 2013 trokken T.W. en R.C. samen met hun huisgenoot A.D. naar de Heilig Bloeprocessie. Na een discussie over zijn kleding werd D. door de anderen naar huis gestuurd. Toen de beklaagden rond 18 uur ook thuiskwamen, zagen ze A.D. uitgeteld in zijn bed liggen. Ze beseften dat hij GHB had ingenomen, maar zagen daar geen graten in. Ze deden dat wel vaker omwille van de lustopwekkende eigenschappen van het middel. T.W. en R.C. gingen iets eten en waarschuwden pas bij hun terugkeer rond middernacht de hulpdiensten. Het slachtoffer lag toen al in coma en stikte in zijn braaksel. De ouders van A.D. stapten naar de rechter. Ze zeiden dat T.W. en R.C. bewust niet hadden ingegrepen op een moment dat hun zoon volgens de wetsdokter nog gered had kunnen worden. Maar volgens advocaat Joost Hoste waren er om 18 uur nog geen uiterlijk waarneembare signalen van een overdosis aanwezig, zoals braaksel. De rechter volgde die stelling.

Jonge vrouw (24) riskeert tot vijf jaar cel in terreurdossier. “Nu besef ik pas dat het geen mensen zijn, maar haatpredikers”

15/01/18 15:20 - Een 24-jarige Waalse vrouw heeft zich voor de Brugse correctionele rechtbank moeten verantwoorden voor deelname aan de activiteiten van een terroristische groepering. Molly B., die in het West-Vlaamse Wevelgem woonde, zette jihadisten tijdens chatgesprekken aan om aanslagen te plegen. Het OM vorderde vijf jaar cel, waarvan 37 maanden effectief.

Basisschool moet afscheid nemen van geliefde meester Bart: “Hij zag in iedereen het goede”

15/01/18 14:49 - De Stedelijke Basisschool Sint-Michiels bij Brugge heeft zaterdagavond afscheid genomen van hun “Meester Bart”. “De aanwezigheid van zoveel mensen tijdens een fakkeltocht getuigen van het diepe respect dat hij genoot bij iedereen”, zegt directeur Marc Arschoot.

Het geluk van een kampioen?

15/01/18 01:55 - Niet goed spelen en winnen, zo word je kampioen. Dat zou binnenkort wel eens het geval kunnen worden voor Cercle Brugge, want 2018 lijkt het jaar van groen-zwart te worden. Cercle zette zaterdag in de slotfase op Beerschot Wilrijk in acht minuten tijd een 2-0 achterstand om in een verbluffende 2-3 overwinning.

Hier zijn er liefst 1.000 openstaande vacatures: “Die Brexit is echt niet dramatisch”

14/01/18 06:00 - De haven van Zeebrugge kan terugblikken op een degelijk 2017 met een recordaantal wagens en een stijging in de containertrafiek. Havenbaas Joachim Coens is optimistisch voor 2018. “We hebben duizend openstaande vacatures in te vullen.”

Hoe een bezoekje aan oud schip vete rond grootste Belgische zanger (mogelijk) oplost

13/01/18 06:27 - Voor het eerst heeft iemand van de familie van Jacques Brel de oproep van de broers Wittevrongel beantwoord om de Askoy II te bezoeken, de legendarische zeilboot van de zanger. Bruno Brel - neef van - bezocht afgelopen donderdag de werf van de Askoy in Zeebrugge.

Zelf nieuws uit Brugge?
Twitter nieuws over BruggeBrugge Brugge

Brugge

„ Op woonplaatsen.be vindt u alle informatie over uw gemeente. Ook over Brugge! “

Woonplaatsen.be

Voordelen van Woonplaatsen.be
  • Ontvang vrijblijvend prijzen en offertes.
  • Lokale aanbieders gespecialiseerd in hun vak
  • Sluit de beste regionale deals in enkele kliks.
  • 100% gratis en geheel vrijblijvend te gebruiken